Colegiul nostru a intrat în competiția interregională a concursului ” Regiunea mea verde”, la secțiunea video, ” Agenda verde- Green agenda”. Pentru a câștiga, avem nevoie de voturile dumneavoastră, printr- un simplu LIKE la materialul de mai jos, realizat de colegele noastre, prof. Rodica Mone, Ramona Astalâș, Alina Soreanu , Maria Ciumău și de clasa a X-a H ( prof.diriginte Alina Soreanu).

Concursul internațional Bebras 2023

Bebras este un concurs international (www.bebras.org), organizat în 54 de țări, ce isi propune sa introduca elevii de toate varstele in domeniul gandirii algoritmice si computationale si sa ii atraga spre domeniul informatic. Competitia se desfasoara exclusiv online (concurs.bebras.ro) in cadrul fiecarei unitati scolare, sub supravegherea unui profesor, conform unui orar flexibil. Competitia dureaza 60 de minute si cuprinde 15 intrebari.

 Anul acesta, concursul se va desfasura in perioada 06- 10 Noiembrie 2023 in toate unitatile scolare interesate din Romania. Participarea la acest concurs este voluntara si gratuita.

prof. Ramona Bencze

Juvenes Translatores la Eminescu

În data de 21 noiembrie a.c., Colegiul Național Mihai Eminescu a participat la concursul european de traducere pentru tineri, Juvenes Translatores, organizat de Comisia Europeană.

Elevii colegiului au mai participat în alte două rânduri la această competiție, ultima dată fiind anul trecut. Astăzi tinerii traducători și-au încercat penița și și-au demonstrat talentul lingvistic în cele cinci limbi studiate în preponderență la CNME:

  • Roxana Bonte, din clasa a XI-a B, pentru limba italiană, susținută de doamna profesoară Liliana Feder,
  • Andrada Kerülö, din clasa a XI-a C, pentru limba germană, coordonată de doamna profesoară Romina Fischer,
  • Ada Mașcovici, din clasa a XI-a C, pentru limba engleză, pregătită de doamna profesoară Simona Dicu,
  • Eliza Lakatos, din clasa a XI-a D, pentru limba franceză, îndrumată de doamnele profesoare Ramona Astalâș și Maria Ciumău, și
  • Andra Micu, din clasa a XI-a G, pentru limba spaniolă, consiliată de doamna profesoară Loredana Molnar.

Traducerile acestora vor fi evaluate de corpul de traducători ai Direcției Generale Traduceri a Comisiei Europene de la Bruxelles, iar rezultatele concursului vor fi făcute publice până în februarie 2020.

Competiția are loc în același timp în toate statele membre ale Uniunii Europene, cuprinzând un număr de 32 de școli din România și 751 la nivel european. Fiecare instituție are posibilitatea de a înscrie în concurs între 2 și 5 elevi, la final alegându-se un singur laureat pe țară. Scopul acestui eveniment este de a promova studiul limbilor străine și a profesiei de traducător.

Coordonator al activității la nivelul Colegiului Național Mihai Eminescu,

Prof. Elena Iercoșan