Juvenes Translatores la Eminescu

În data de 21 noiembrie a.c., Colegiul Național Mihai Eminescu a participat la concursul european de traducere pentru tineri, Juvenes Translatores, organizat de Comisia Europeană.

Elevii colegiului au mai participat în alte două rânduri la această competiție, ultima dată fiind anul trecut. Astăzi tinerii traducători și-au încercat penița și și-au demonstrat talentul lingvistic în cele cinci limbi studiate în preponderență la CNME:

  • Roxana Bonte, din clasa a XI-a B, pentru limba italiană, susținută de doamna profesoară Liliana Feder,
  • Andrada Kerülö, din clasa a XI-a C, pentru limba germană, coordonată de doamna profesoară Romina Fischer,
  • Ada Mașcovici, din clasa a XI-a C, pentru limba engleză, pregătită de doamna profesoară Simona Dicu,
  • Eliza Lakatos, din clasa a XI-a D, pentru limba franceză, îndrumată de doamnele profesoare Ramona Astalâș și Maria Ciumău, și
  • Andra Micu, din clasa a XI-a G, pentru limba spaniolă, consiliată de doamna profesoară Loredana Molnar.

Traducerile acestora vor fi evaluate de corpul de traducători ai Direcției Generale Traduceri a Comisiei Europene de la Bruxelles, iar rezultatele concursului vor fi făcute publice până în februarie 2020.

Competiția are loc în același timp în toate statele membre ale Uniunii Europene, cuprinzând un număr de 32 de școli din România și 751 la nivel european. Fiecare instituție are posibilitatea de a înscrie în concurs între 2 și 5 elevi, la final alegându-se un singur laureat pe țară. Scopul acestui eveniment este de a promova studiul limbilor străine și a profesiei de traducător.

Coordonator al activității la nivelul Colegiului Național Mihai Eminescu,

Prof. Elena Iercoșan