12 OCTOMBRIE-Ziua Hispanității

    Tomtegubben, julenissen, pepperkaker, ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, juleøl, julebrus, julebord etc. sunt simboluri reprezentative pentru tradițiile norvegiene de Crăciun pe care elevii claselor a XII-a E( Cristina Moțoc, Alexandra Suciu, Dragoş Andrei, Cristi Iederean și Raul Silaghi) și a XII-a F (Mihaela Ciulean, Mihaela Pop, Alexandra Rău, Ștefania Tarba, Ioana Tentiș si Cosmin Dragoș) le-au surprins în proiectele lor prezentate cu ocazia petrecerii de Crăciun (julefest).Totodată, ei au pregătit și mâncăruri( vafler și lefse) și băuturi( gløgg) asociate cu această perioadă a anului pe care le-au savurat într-o atmosferă tipic scandinavă. Mange takk og gratulerer, kjære elever!🤗
Mulțumim pe această cale și gazdelor noastre, doamna profesor documentarist Ramona Corina Fonai și doamna bibliotecară Ionela Hojda!
God jul til alle! Craciun fericit tuturor!🎅🏻

SĂ TRADUCEM CORECT! 

Conștientizarea elevilor cu privire la studiul limbii franceze și utilizarea corectă a resurselor disponibile în Centrul de Documentare și Informare pentru limba franceză, a fost scopul activității SĂ TRADUCEM CORECT! 

De Ziua Educației (5 octombrie), am căutat argumente cu privire la importanta educatorilor în formarea tinerilor, principii și tipuri de educație ,in activitatea CDI : Despre educație…(concurs de eseuri pe tema educației). Participanți, elevii clasei a X-a F, coordonator, prof. Mărioara Donca și elevii clasei a XI- a D, prof. coordonator, Ramona Fonai.

Prevenirea traficului de persoane este mereu un subiect de interes pentru adolescenți. Elevii clasei a IX-a H au discutat pe această temă, împreună cu doamna inspector principal Georgescu Luminița, cu ocazia activităților desfășurate de către polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Maramureș.

Coordonatori activitate, prof. Claudia Buda, prof. doc. Ramona Fonai