12 OCTOMBRIE-Ziua Hispanității

De acasă, călător prin Europa (Ziua Europei-9 mai)

    Tomtegubben, julenissen, pepperkaker, ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, juleøl, julebrus, julebord etc. sunt simboluri reprezentative pentru tradițiile norvegiene de Crăciun pe care elevii claselor a XII-a E( Cristina Moțoc, Alexandra Suciu, Dragoş Andrei, Cristi Iederean și Raul Silaghi) și a XII-a F (Mihaela Ciulean, Mihaela Pop, Alexandra Rău, Ștefania Tarba, Ioana Tentiș si Cosmin Dragoș) le-au surprins în proiectele lor prezentate cu ocazia petrecerii de Crăciun (julefest).Totodată, ei au pregătit și mâncăruri( vafler și lefse) și băuturi( gløgg) asociate cu această perioadă a anului pe care le-au savurat într-o atmosferă tipic scandinavă. Mange takk og gratulerer, kjære elever!🤗
Mulțumim pe această cale și gazdelor noastre, doamna profesor documentarist Ramona Corina Fonai și doamna bibliotecară Ionela Hojda!
God jul til alle! Craciun fericit tuturor!🎅🏻

Atelier de Crăciun

16-20 Decembrie 2019

Sărbători si tradiții franceze

O activitate deosebită, de cercetare documentară,despre tradiții și sărbători franceze și românești ,acum ,în prag de Sărbători!

Public țintă :elevii clasei a X-a D
Coordonator:prof.Rodica Mone

Exploring Romania…

          Coordonați de prof. dr. Cristina Vișovan ,o grupă de elevi din clasa a IX-a C si-au prezentat, în CDI ,rezultatele unei activități de cercetare documentară   a celor mai importante obiective turistice ale țării noastre.

   Și-au folosit apoi cunoștințele si îndemânarea în realizarea unui puzzle.

Proiect interdisciplinar-Semnificația teritorială a monumentelor istorice din județul Maramureș.

Clasa a XI-a D
Coordonatori:prof.Astalâș Ramona
                        prof.Bolchiș Maria
                        prof.Ciumău Maria
                        prof.dr.Vasilesc Ileana

 Consumul de droguri și de substanțe toxice este, din păcate ,în creștere in Romania. 

Pe această temă ne-a vorbit doamna comisar șef Flavia Sălăgean, coordonator Centru de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Maramureș. 3 dcembrie 2019.
  

SĂ TRADUCEM CORECT! 

Conștientizarea elevilor cu privire la studiul limbii franceze și utilizarea corectă a resurselor disponibile în Centrul de Documentare și Informare pentru limba franceză, a fost scopul activității SĂ TRADUCEM CORECT! 

Public țintă: elevii din grupa de lb.franceză din clasele a X -a A ,E, prof.Rodica Mone. 

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

Pentru fiecare copil,toate drepturile ,acesta a fost motto-ul sub care s-au desfășurat activități specifice în CDI, în perioada 20-22 noiembrie .Activitățile s-au încadrat în cea mai lungă lecție din lume pe tema drepturilor copiilor,în parteneriat cu UNICEF.

Integrarea demersului de cercetare documentară în activitatea  didactică.

Grup tinta:elevii clasei a X-a B
31 octombrie-Ziua Mării Negre
Este Marea Neagră,Neagră?Care sunt țările cu deschidere la Marea Neagră?Am căutat raspunsuri la aceste intrebari,am vorbit despre etimologie,istorie și alte caracteristici,de ziua ei,a Mării Negre ,cu elevii claselor a IX- a E,a XI-a F, a X-a B ,a X-a H și a XII-a D,coordonați de prof.dr.Vasilescu Ileana și prof Mureșan Ramona.

De Ziua Educației (5 octombrie), am căutat argumente cu privire la importanta educatorilor în formarea tinerilor, principii și tipuri de educație ,in activitatea CDI : Despre educație…(concurs de eseuri pe tema educației). Participanți, elevii clasei a X-a F, coordonator, prof. Mărioara Donca și elevii clasei a XI- a D, prof. coordonator, Ramona Fonai.

Jocul reprezintă o modalitate eficientă de educare a limbajului pentru copiii din ciclul preșcolar.  Elevele clasei a XI-a H, profil educator-puericultor, coordonate de d.na prof. Mirela Ardelean au desfășurat o serie de activități  în C.D.I. prin care au realizat practic,jocuri pentru copiii din grădiniță.

 

Prevenirea traficului de persoane este mereu un subiect de interes pentru adolescenți. Elevii clasei a IX-a H au discutat pe această temă, împreună cu doamna inspector principal Georgescu Luminița, cu ocazia activităților desfășurate de către polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Maramureș.

Coordonatori activitate, prof. Claudia Buda, prof. doc. Ramona Fonai

 

 

Ziua hispanității