Evenimentul internațional Hour of Code – ora globală de programare, se desfășoară din 2016 până în prezent, anual în luna decembrie.

Acest program extraordinar încurajează elevii români să își dezvolte gândirea computațională și critică arătându-le cum să creeze noi tehnologii pentru un viitor mai bun. Învățarea programării se face prin parcurgerea unor tutoriale sub formă de joc, foarte atractive pentru elevi.

Coordonatori: prof. Andreia Lungu, prof. Daniela Ciolte, prof. Ioana Timiș, prof. Ramona Bencze

Diseminarea evenimentului s-a făcut în limba engleză și limba română prin: postere, materiale video disponibile pe www. hourofcode.ro la secțiunea PROMOVEAZĂ, mediatizare prin intermediul site-ul Colegiului Național „Mihai Eminescu” www.eminescubm.ro și facebook https://www.facebook.com/Ora-de-cod-2090480977707488/

În ultimii ani statisticile demonstrează clar că domeniul IT&C, domeniu care structural are o valoare adăugată mare și presupune cunoștințe de matematică și științe, contribuie deja substanțial la creșterea economică a României și la transformarea ei întruna, bazată pe inovație. Iar creșterea acestui domeniu în următorii 10 ani are ca principala piedică numărul insuficient de specialisti IT&C. Hour of Code este o excelentă inițiativă, menită să sădească în mințile tinere sămânța unei cariere frumoase în domeniul IT. Hour of Code va contribui la pregătirea sutelor de mii de specialiști IT de care România are nevoie în anii care urmează.